På vei til OsloOslo brannvesen og Brannmuseet i Oslo inviterte til Veteranbrannbiltreff i juni 2016 i Oslo.
Stavanger brannbilklubb ville stille mannsterke, og stilte med 10 deltagere og 6 veteranbrannbiler.

Det er ikke alle biler som har muligheter til å klare kjøreturen til Oslo. Derfor var det 2 biler som ble fraktet på lastebil eller tilhenger. Peter Pirsch ble fraktet på semitrailer fra Grødem transport, mens Willys / Ford ble fraktet på tilhenger etter Scaniaen.

Stavanger brannbilklubb startet opp turen fra Oltedal torsdag morgen kl 08.00. Det var da 4 biler som kjørte selv + 1 på tilhenger. Det var flere bilister som vinket, når vi kom kjørende. Det ble flere stopp underveis, både for at bilene skulle få litt hvile og drivstoff, og for at vi som kjørte også skulle få bevege kroppene. Stoler og komfort i disse bilene er ikke laget for langkjøring. Ved Sande i Vestfold traff vi Knut Bruhjelle med AA-forden fra Flekkefjord. Vi brukte rundt 12 timer på turen.

Fredag var det utstilling på Youngstorget. Her var det mange brannbiler, og det var mye folk som kom for å se på. Kl 14.00 var det tur til Teknisk museum, Peter Pirsch ble igjen på hoved brannstasjonen. Det var vanlig trafikk som også kjørte i Oslo sine gater, slik at det ble ikke kortesje opp til museet. Det ble en rund tur på museet. Etterpå skulle bilene tilbake til stasjonene de var plassert på for helgen. Willysen startet opp, men hang på bremsene. De andre brannbilene kjørte av gårde. Uansett hva vi gjorde så hang bremsene, og den ville ikke kjøre noe. Vi fikk hjelp fra en som hadde god erfaring med Willys, og han snakket om lufting av bremsene for å få bort trykket. Med det var helt likt. Vi måtte kaste inn håndkleet og tilkalle bergingsbilen til Oslo Brannvesen. Willisen ble slept opp på planet og kjørt til stasjonen. Her ble den lastet over på tilhengeren og gjort klar for hjem transport på søndag.
Willys på bergingsbil
Lørdag var det igjen oppstilling på Youngstorget. Det var bare en liten stund vi skulle stå her, for alle brannbilene skulle kjøre i kortesje ned Karl Johan og vider ut til Rådhusplassen i Oslo. Her ble bilene stillt opp med fronten mot sjøen. Det var mye folk som kom for å se på alle de fine brannbilene. Oslo brannvesen hadde litt forskjellige demonstrasjoner av "ulykker" og utstyr som brukes i brannvesenet.

Samferdselsminister, Kjetil Solvik Olsen var også nede for å se på de flotte veteranbrannbilene. Han fikk en tur i Mercedes-Benz 1113 fra Stavanger Brannbilklubb, bilen har vært i tjeneste hele sin tid i Time Kommune. Og det var en spent Harry Sveinsvoll som kjørte bilen rundt i Oslo, de fant ihvertfall veien tilbake til Rådhusplassen. Etterpå fikk samferdselsministeren og sønnen, sitte i Peter Pirsch. De synes bilen var veldig fin og tøff, og de fikk med seg hver sin Peter Pirsch caps. Kl 16.00 ble bilene kjørt til stasjonen sine.

Søndag var det tid for hjemreise. Det var igjen flere bilister som vinket til "kortesjen" med biler fra Stavanger Brannbilklubb.

Takker Oslo Brannvesen og Brannmuseet i Oslo for et fantastisk flott arrangement.

Flere bilder i bildegalleriet.
Kjetil Solvik Olsen i Peter Pirsch
Veteranbrannbiler
Postadresse: Storevardvegen 2, 4056 Tananger     |   E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2021 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved